Visdomsord

publicerat i Allmänt;
Följ ditt hjärta!
Förverkliga dina drömmar!
Va den du är!
Tänk på dig själv!... osv osv...
 
Sånt där läser jag ofta om och tänker ofta på. Man ska utveckla sig själv göra vad man vill, ha/skaffa ett bra självförtroende och bra självkänsla, tänka på sig själv i första hand då följer det automatiskt att alla andra i ens närhet oxå mår bra.. sägs det.
 
-Är det verkligen så funderar jag?
 
Klart att man vill utvecklas hitta på nya saker få nya utmaningar bli/va en bra människa i alla situationer -som mamma kompis vän...
Såg en annons i tidningen för ett tag sedan om en ny kedja som skulle öppna en stor butik här i stan.
Åh, vad kul tänkte jag! Nåt sånt kanske jag skulle klara av att byta till. Kunde va roligt och utmanande att prova på nåt nytt få nya arbetskamrater mm. Ja, växa lite mer som människa som det så fint heter, eller?
Sen funderade jag lite fram och tillbaka, hur skulle det se ut i verkliga livet egentligen?
Ska jag bara tänka på mig själv? Barnen mannen jobbet då? Hur blir det för dem då, kommer de må automatiskt bra om jag satsar helhjärtat på mig själv?
För en del funkar det säkert alldeles utmärkt!
Inte för mig! Tror jag inte i alla fall, jag skulle inte må bra av det. Inte i den livssituationen jag lever i just nu.

Eftersom om att Ella är sjuk så ofta med infektioner feber urinvägarna möten osv.
Börjar jag då ett nytt jobb, så kan jag ju inte va hemma för vård av barn var och varannan dag. Det skulle
inte kännas riktikt ok faktiskt. Då skulle mannen få vara hemma mer, det blir inte bra för honom och hans jobb. Det skulle inte heller kännas bra att jobba när hon är sjuk, och inte bra att vara hemma när man behövs på jobbet.
På mitt nuvarande jobb har jag varit så länge att alla känner mig så väl, vet hur allt ligger till med Ella och accepterar att jag är hemma så mycket som jag är, och det är jag oerhört tacksam över. -Hoppas du vet hur mycket jag uppskattar det, Anita!?
Jag har väldigt fina respektfulla och omtänksamma arbetskamrater. TACK!!
 
-Nä, ibland tror jag inte att det passar in att satsa så mycket på sig själv som många säger. Jag tror att jag har det bäst där jag är just nu även om utmaningar lockar ibland.